Ga je werken met een coach, dan stap je in het proces van bewustwording. Het mooiste en meest waardevolle proces in je leven.  

Een belangrijk onderdeel van mijn coachingsvisie is dan ook dat jij leert om bewust te ‘zijn’. Wie ben je en wat wil jij doen in dit leven? Makkelijke vragen, oh zo moeilijk te beantwoorden voor velen. Spoiler alert: het antwoord zal morgen anders zijn dan vandaag. 

Als (ex)kankerpatiënt kan het heel ingewikkeld aanvoelen om deze vragen te beantwoorden. Onmogelijk bijna. Je identiteit voelt aangetast door je uiterlijke veranderingen en ook door het ‘label’ (de diagnose) dat je hebt gekregen. En ook kan de vraag over wat je wíl doen kan frustratie oproepen: je wilt van alles maar de kanker steekt daar toch een stokje voor? Je voelt totaal geen grip, dus hoe kun je dan bepalen wat je wil en bewuste keuzes maken? 

Des te belangrijk om hier bij stil te staan dus. Want dan ga jij weer voelen dat je grip hebt, je pakt steeds meer regie en je voelt dat jij echt wel een keuze hebt in hoe je je leven wil en kan leven. Kanker of niet. 

Bewust Zijn, wat houdt dat in?
-vul in naar eigen behoefte en inzicht-

Het mooie is, iedereen heeft hier een andere invulling voor. Maar het heeft altijd te maken met:
Bewust zijn van je denken, van je gedrag, van je reacties. Van je praten en je energie. Van jouw perceptie die je projecteert op alles wat je meemaakt. En dus ook van de perceptie van de ander, die dat óók als een soort filter over zijn/haar wereld heen plakt. Bewust zijn van je waarden en overtuigingen, bewust van wat jij belangrijk vindt én van wat je dus niet meer wilt.

Voordat je je hier bewust van wordt, ga je steeds een beetje meer stilstaan. Stil staan bij de invulling van je dagen. Bij de redenen waarom je doet wat je doet en je zegt wat je zegt. Stil staan bij wat je wilt, wat je belangrijk vindt en wat moet. 

Meditatie en mindfulness kunnen hier bij helpen. Ik heb het in mijn coach sessies hier dan ook vaak over – over voelen, inchecken bij jezelf en andere aanmoedigingen om jezelf te leren kennen. Alles natuurlijk passend bij wie jij bent.  


Wil jij ook Bewust Zijn? Durf jij deze ondekkingstocht aan te gaan met mij? Check je opties hier.

Bewust Zijn

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *