“Fall in love with taking care of yourself”

Mijn naam is: Rosanne Tanja
Rond mijn 18e schreef ik voor het eerst op in mijn dagboek: ik wil bewust leven. Ik vroeg mij af wat de betekenis van het leven was. Dat was het begin van een soms best ingewikkelde zoektocht naar mezelf. Zo leerde ik op jonge leeftijd veel over zelfwaardering, cognitieve gedragstherapie, hoog gevoeligheid, spiritualiteit en zelfliefde. Mijn verlangen om dit alles in te zetten om een ander te helpen groeide en zo ontwikkelde ik mij als coach. Inmiddels heb ik een mensgericht HBO diploma op zak (HRM), certificaten voor NLP, Loopbaancoaching en verschillende communicatietrainingen. Ik sta op het punt om mijn certificaat voor Natuurvoedingsadviseur te halen.


In 2015 kreeg ik de diagnose borstkanker, ik was toen 29 jaar. Ik ging het gevecht aan en baande mij een weg in de wondere wereld van kanker, ziekenhuizen en medicatie. En daarna, zo snel mogelijk weer meedoen! Alles wat ik geleerd heb sinds die ene dag in november tot de dag van vandaag, gebruik ik in mijn werk als coach.


Ik vond zelf weinig herkenning en aansluiting in de (na) zorg die er werd aangeboden in het ziekenhuis en in mijn omgeving. Zo groeide bij mij het verlangen om mijn kennis en kunde als coach in te zetten voor anderen die hetzelfde meemaken als ik.

Ik vond bijvoorbeeld de hulp die werd aangeboden op het gebied van uiterlijke veranderingen door chemotherapie, erg truttig en gericht op oudere vrouwen. Ook de mutsjes en andere opties voor op mijn hoofd in plaats van een pruik, vond ik niet passen bij wat ik wilde. Ik wilde vlot en trendy en niet suf en duf. Ik ben zelf in mijn eigen netwerk gaan zoeken naar hulp op allerlei gebieden. Ik ben ook veel gaan leren en lezen over ziek zijn en herstellen.

In de artikelen en ervaringsverhalen die ik las, proefde ik veel zwaarte en negativiteit. En weer ging het vaak over mannen en vrouwen die veel ouder waren dan ik. Ik was juist op zoek naar luchtigheid en humor, en naar andere thema’s zoals vruchtbaarheid, carrière en huizen kopen.

Ik voelde een missie in mij opborrelen: ik wilde dat gat wel opvullen! En zo werkte ik langzaam toe naar wat nu Nova Me Coaching is!


Mijn visie op herstel komt overeen met hoe ik in het leven sta: vol liefde voor mijzelf en de mensen om mij heen. Uiteindelijk kan jij jezelf het beste geven wat jij nodig hebt: liefde, zorg en aandacht. In de waan van alle dag en met een hoofd vol angsten en onzekerheden is dat soms ver te zoeken. Als coach breng ik je terug naar die liefde voor jezelf, naar waardering voor wat er is en acceptatie van jouw ‘nieuwe ik’.

Naast coachen, geniet ik vooral graag van het leven door veel in de natuur te zijn, de verbinding met andere mensen op te zoeken, te sporten, dansen (in de woonkamer) en hou ik van lekker eten een goed glas wijn.

Volg mij ook op Instagram en Facebook!