… het licht verdrijft alle vormen van duisternis 

Al van jongs af aan voel ik dat er meer is dan wat wij zien en denken te weten op basis van wetenschap. Ik was al op jonge leeftijd erg bewust van mijzelf en dat dit leven niet zomaar iets is. Met vlagen stond ik er steeds een beetje meer voor open. En nog steeds. 

Spiritualiteit is een veel gebruikt begrip met vele verschillende gezichten en uitingen. Voor mij sluit het aan bij het ontwikkelen van een authentieke ‘ik’ (Nova Me). Vanuit mijn eigen waarheid leven en handelen, denken en doen. Het gaat simpelweg over de vraag: hoe voel jij je en hoe wíl jij je voelen? Hoe wil jij je leven leiden – vandaag? Het gaat over luisteren naar de stem die klinkt vanuit je hart.

Ondanks dat ik zo jong al voelde dat bewust leven de sleutel was, is de stem vanuit mijn hart lang overschreeuwt door de stem van mijn hoofd. Het ego, kunnen we wel zeggen. 

Veel coachees worstelen ook met het ego die veel te veel ruimte in neemt. Het ego dat steeds weer meer grip en controle wil op het leven. Als je ziek bent geweest, is de behoefte aan grip en controle misschien wel extreem. Dat is het ego in de overlevingsstand.

Terwijl: controle is een illusie. En dit inzicht kunnen voelen en accepteren, geeft zo veel vrijheid en rust. 

Nu ik sinds een aantal jaar met veel toewijding en discipline leer luisteren naar mijn hart, verander ik, verandert mijn leven en verandert mijn visie op coaching met mij mee. Ik voel veel meer rust, vertrouwen en (zelf)zekerheid – terwijl ik de controle dus steeds meer loslaat. Ik voel dat ik steeds meer in het licht sta en dat daarmee de duisternis verdwijnt.

Spiritualiteit, luisteren naar de stem van het hart, is wat ik iedere dag oefen en wat steeds belangrijker is voor mij als mens én ook als coach. Ik zal meditaties en andere oefeningen delen. Ik leer je het licht in jezelf te ervaren en zo de donkere duistere dagen achter je te laten.

Het brengt een bepaalde zachtheid met zich mee – en toch blijf ik die scherpe, krachtige coach die je helpt te groeien in jouw herstel. 

IN HET LICHT 

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *