Rust

Rust is een belangrijk onderwerp als we het hebben over herstellen van kanker. Je lichaam heeft het zwaar gehad en heeft, ook als alles achter de rug is, nog veel rust nodig. En dan bedoel ik niet alleen slaap. Ook rustmomenten gedurende de dag. Zodat jouw batterijtje 🔋 weer kan opladen. Dat moet nu een stuk vaker dan voordat je ziek werd. Dit vergeten en onderschatten veel kankerpatiënten. 

Dus: Plan bewust een pauze moment in, misschien wel twee, in je dag. Zet het in je agenda zodat je het niet vergeet. 

En hoe vul je die pauze dan in? 
Het liefst met zo min mogelijk activiteit natuurlijk. Je hoeft niet meteen op de bank te gaan liggen – al werkt dat wel het beste als je het lastig vindt om een pauze te nemen. 

Andere opties zijn: 
✨ mediteren
✨ muziek luisteren (waar je rustig van wordt 🤗)
✨ wandelen als je dit fysiek aan kan, en dan in een heel rustig tempo
✨ een ontspannen boek lezen (liefst geen educatief/ zelfhulpboek – daarvan ga je toch weer ‘werken’) 
✨ tekenen, kleuren, puzzelen… als je er maar van ontspant en voorkomt dat het te veel energie kost 🫶

Rust is daarnaast ook heel belangrijk voor je mentale herstel. Je hebt te maken met vermoeidheid en concentratieproblemen, en je bent aan het bijkomen van een levensbedreigende situatie! En wat ik veel zie (en zelf heb gedaan) is dat we zo hard mogelijk wegrennen van die k*tsituatie en daardoor én geen rust pakken én dus ook niet stil staan bij wat er eigenlijk allemaal gebeurd is.

Het is dus echt heel belangrijk om bewust, met aandacht, je rust te pakken. Daar pluk je op de lange termijn echt de vruchten van! Maak nu een afspraak als je behoefte hebt om hier samen eens dieper op in te gaan. Want er is niets moeilijker dan je rust pakken als je wilt gáán.  

Pak Je Rust!

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *