Borstkankermaand

Vandaag is de laatste dag van oktober. En dat is de maand die in het teken staat van borstkanker. Om aandacht te vragen, geld in te zamelen, informatie te verspreiden, kennis te delen. Een heel mooie en goede manier om bewust te worden van deze ziekte, deze vorm van kanker.

Voor sommige mensen is het iedere dag borstkankerdag. Omdat het nu op dit moment speelt. Omdat er nu angst is. Omdat er in het verleden borstkanker was. Omdat iemands moeder of vader het heeft of had en het nog altijd, iedere dag een rol speelt in iemands leven. 

Ik had borstkanker. Op jonge leeftijd en het was serieus spannend. Ik deel mijn verhaal vaak en makkelijk, ik ben er open over en help nu zelfs anderen die kanker hadden en het leven weer op willen pakken. Mijn verhaal is anders dan die van alle andere bondgenoten. En niet iedereen wíl zijn of haar verhaal delen. 

En toch is vandaag mijn boodschap: delen = helen. Deel je verhaal, ook als het kwetsbaar voelt. Deel je verhaal met wie jij wilt: je familie, collega’s, je buurvrouw of een andere vertrouweling. Doe het online of offline, deel het met een coach of een andere therapeut. Zoek lotgenoten op. Durf te delen want dat heelt je wonden. 

Als je deelt gebeurd er iets bijzonders: je vindt herkenning en oh lieve mensen herkenning is zo belangrijk. Je vindt liefde en steun. Je vindt tips of inspiratie. Je vindt ongevraagd advies. Je vindt mooie gesprekken. Je vindt vooral de wetenschap dat er meer zijn zoals jij. En dat heelt. 

Ik wens iedereen heling toe, op zijn of haar eigen manier. 

En: laat je informeren, checken, onderzoeken en helpen als jij denkt dat jij klachten hebt die lijken op (borst)kanker. Hoe eerder, hoe beter. 

Voel je dat de drempel te hoog is om de stap naar heling te kunnen maken? Ik help je met liefde de drempel over.  Zie contactpagina hoe je een afspraak maakt.

Delen is helen

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *