In 2015 kreeg ik zelf de diagnose borstkanker. Ik ging het gevecht aan en baande mij een weg in de wondere wereld van kanker, ziekenhuizen en medicatie. En daarna, zo snel mogelijk weer meedoen! Alles wat ik geleerd heb sinds die ene dag in november tot de dag van vandaag, deel ik graag via mijn blogs met jou: mijn bondgenoot.

Omdat ik zelf weinig herkenning en aansluiting vond in de (na) zorg die er werd aangeboden in het ziekenhuis/ in mijn omgeving, heb ik veel zelf gedaan en opgelost. Ik vond bijvoorbeeld de hulp die werd aangeboden op het gebied van uiterlijke veranderingen door chemotherapie, erg truttig en gericht op oudere vrouwen. Ook de mutsjes en andere opties voor op mijn hoofd in plaats van een pruik, vond ik niet passen bij wat ik wilde. Ik wilde vlot en trendy en niet suf en duf. Ik ben zelf in mijn eigen netwerk gaan zoeken naar hulp op allerlei gebieden. Ik ben ook veel gaan leren en lezen over ziek zijn en herstellen, over psychologische onderwerpen en ik heb coachingscertificaten gehaald. Op dit moment ben ik nog bezig met een voedingsstudie.

In de artikelen en ervaringsverhalen die ik las, proefde ik veel zwaarte en negativiteit. En weer ging het vaak over mannen en vrouwen die veel ouder waren dan ik. Ik was juist op zoek naar luchtigheid en humor, en naar andere thema’s zoals vruchtbaarheid, carrière en huizen kopen.

Ik voelde een missie in mij opborrelen: ik wilde dat gat wel opvullen voor anderen. En zo werkte ik langzaam toe naar wat nu Nova Me Coaching is!

Zoals gezegd: humor en luchtigheid is belangrijk voor mij. Dat is een manier van relativeren. Dat neemt niet weg dat ik de confrontatie durf aan te gaan over wat belangrijk is voor jou in dit proces. Ik kan jou helpen om jezelf verder te helpen. Dat is wat coaching zou moeten doen voor jou, en wat ik het allerliefste doe.

Volg mij ook op Instagram en Facebook!